Bjorn & Tanja nieuwe koningspaar van Schutterij As

Op zondag 28 april vond het jaarlijkse Koningschieten plaats bij de schutterij. Het Koningschieten was een van de activiteiten op Erfgoeddag: op deze dag worden in Vlaanderen bijzondere erfgoed-activiteiten gepromoot.

Het centrale thema dit jaar was “Hoe maakt u het?”. Op Erfgoeddag konden bezoekers schieten met de handgemaakte Limburgse buks.

De mannelijke leden van de schutterij schieten beurtelings op een houten vogel. Wie de vogel naar beneden schiet, mag zich de schutterskoning noemen voor één jaar. Een jaarlijkse traditie, die zijn oorsprong vindt in de zeventiende eeuw.

Bjorn Ulenaers heeft het Koningschieten op zondag 28 april 2019 gewonnen. Bjorn is voor de tweede keer koning, nadat hij al eerder in 2005 de vogel naar beneden schoot.

Tanja Boutsen wordt de nieuwe koningin van Bjorn: hij vroeg haar het koninginneschap op zich te nemen tijdens het Koningschieten. Zij twijfelde geen moment en zei meteen “ja” op de vraag van Bjorn. Tanja verschijnt voor het eerst aan de zijde van Bjorn op zondag 26 mei, tijdens het eerste schuttersfeest in Kaulille.

Bij de bezoekers won An Verwichte de schietwedstrijd. De jeugd kon op eieren schieten en deze wedstrijd werd gewonnen door Sterre Haemers.

Het Koningschieten is traditioneel de start van het schuttersseizoen. We wensen Bjorn & Tanja samen met alle schutters een feestelijk en gezellig seizoen toe!

Scroll to top