Brandon Winten is koning 2016: het complete verslag

Het Koningschieten 2016 zit erop. We kijken terug op een mooie editie met weer enkele hoogtepunten:

  • We hebben opnieuw een vrij jonge koning van 24 jaar. Brandon Winten is voor de eerste keer koning in onze schutterij.

  • Raf Evens wint voor de 2e keer op rij de bezoekerswedstrijd & is opnieuw dorpskoning.
  • Speciaal bezoek uit Duitsland: Hubertuszug “Alde Heier” te gast met een mooie delegatie.
  • Bezoek van TVL, die een Tv-reportage kwam draaien over een aantal uitgelichte activiteiten in de Mijnstreek.
  • Die Dampfknödel brachten live muziek in verwarmde tentjes. De temperatuur schommelde rond 10 graden Celcius, maar toch was er nog een mooie opkomst van het Koningschieten.

Bekijk de reportage die TVL maakte:

Vorige week lieten we de collega-schutters van “Alde Heier” uit Neuss bij Düsseldorf, kennismaken met de eeuwenoude Asserse traditie van het Koningschieten. Deze uitwisseling heeft ook de lokale krant gehaald & we zijn verheugd dat we op 26 juni opnieuw in Duitsland verwacht worden.

artikel

Het Koningschieten startte met het afhalen van de uittredende koning door de drumband. Thuis bij Gunter werd de koningsboom geplant en de speech begraven in diens tuin. Ook de collega-schutters van Alde Heier hebben het Koningschieten van begin tot eind mogen ervaren.

Jacky maakte deze leuke sfeerreportage op de schuttersweide van het Koningschieten, met een optreden van Die Dampfknodel, start-to-drum, de huldiging en het jenever lepelen.

De uittredende koning omhangt de nieuwe koning met de zilverschat van de schutterij. Ook draagt de koning 1 jaar een sabel en een roodgekleurde pluim. Om dit te vieren, slurpt iedereen jenever uit één en dezelfde lepel.

Scroll to top