Een nieuw bordje voor de schutterij

De schutterij van As trekt al enkele jaren de kaart van de verjonging en vernieuwing. Zo besliste ze begin dit jaar een nieuwe schutterijbuks aan te kopen. Dit geweer, waarmee de hele vereniging schiet, wordt momenteel handgemaakt in het Nederlands Lottum. De schutterij verwacht ermee te kunnen schieten vanaf het voorjaar 2017.

Voor de schutters met dit geweer kunnen schieten, besloten ze de bordjesdragers van de schutterij in het nieuw te zetten. Bij ieder evenement waaraan de schutterij deelneemt, lopen één of twee jonge schutters voorop met het logo van de schutterij.

Zij kondigen de komst van de schutterij aan. Na overleg werd besloten om het logo in hout te laten uitwerken door houtkunstenaar Pierre Driessen uit As. Hij zorgde voor een gedetailleerde weergave van het logo van de schutterij.

Marina Welkenhuyzen, lid van de schutterij, zorgde voor de kleurrijke afwerking. De schutterij gebruikte het nieuwe bordje voor de eerste keer tijdens het schuttersfeest in Kessenich. Ook voor Mathias en Pauline Bielen werd het een geslaagde vuurdoop bij de schutterij.

bordje

Scroll to top