Fitness schieten op donderdag

De schutterij helpt je deze winter met jouw gezonde doelstellingen. Met het schieten op de trilplaat vliegen de kilo’s er vanaf.

Het “fitness-schieten” is de ideale manier voor onze schutters om fit te worden tegen het nieuwe seizoen… of gewoon uitdagend om eens te proberen als bezoeker.

Neem plaats op onze trilplaat (of gewoon aan de toog?): elke donderdagavond vanaf 20u30 in het schutterslokaal.

Hoe werkt het?

De hele winter is er een competitie voor leden van de schutterij, waarbij je zoveel mogelijk punten dient te verzamelen. Punten kun je verzamelen door te schieten op de trilplaat en/of gewicht te verliezen.

Puntenverdeling

  • Wekelijks schieten we 1 beurt: 12 kleine blokjes (2 rondes van 6 schoten).
  • Elk blokje dat je schiet is één punt.
  • Er is ook telkens een bonusronde. Deze wordt geschoten op de trilplaat op grote blokjes. Hier schiet je nog eens 3 blokjes, waardoor het totaal op 15 geschoten blokjes komt.

Hoe kun je bonuspunten verdienen?
Schieten op de trilplaat: de punten in de ronde op de trilplaat tellen dubbel. Wie hier goed scoort, kan tijdens het verloop van de wedstrijd dus een mooie voorsprong boeken.

Gewichtsverlies: om onze sportieve doelstellingen te behalen, kun je ook punten terugverdienen met kwijtgespeelde kilo’s. Je kunt maximaal 5 missers goedmaken, door maximaal 5 kilo af te vallen tussen het begin en het einde van de wedstrijd. Let op: je verdient geen punten met gewichtsverlies, je kunt enkel missers van het schieten op de trilplaat ongedaan maken.

Scroll to top