Foto’s: Gildendag afsluiter van seizoen

Wat het tuningtreffen is voor autoliefhebbers, is de Gildendag voor schutters. Op zondag 27 september verzamelden alle Vlaamse schuttersgilden in de binnenstad Gent. Naast een stoet was er de gelegenheid om kennis te maken met schiet-disciplines (en natuurlijk de plaatselijke bieren van de gaststad). Voor de foto’s, klikken op “lees verder”…

De Gildendag is voor onze schutterij het laatste optreden van het seizoen. Dat er gefeest zou worden op de bus stond dus vast – zeker als je een bus deelt met de schutters van Opitter.

Net als de trip naar Frankrijk, deden we beroep op de diensten van buschauffeur Wilfried. Deze stuurde zijn kat naar een familefeest, speciaal om onze schutterij naar de Gildendag te kunnen vervoeren (!).

Om 11u30 trok onze schutterij, samen met andere Vlaamse gilden, door de binnenstad van Gent. De foto’s van de optocht verschijnen de komende dagen op de website www.bredene-breed.be (op het moment van schrijven stonden ze nog niet online).

Namiddag bezochten we Gent met onder andere een boottocht en de nodige terrasjes. Er was ook de gelegenheid om o.a. te boogschieten.

De foto’s bewijzen dat de ambiance er weer stevig inzat. Dat we meedoen aan de Gildendag 2010 in het Antwerpse Hoogstraten staat nu al vast!

1 Comment

 1. Wendy
  29/09/2009

  Hallo,,

  Ja het dagje Gent was echt fijn,, En in de bus was ook weer plezier net zoals vorig jaar en hopelijk komen er nog veel jaren bij.

  groetjes van de bende van Opitter

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top