VIDEO – Kinjer-OLS: 2e plaats schieten voor Vrije Basisschool AS

De eerste deelname van de Vrije Basisschool aan het Kinjer-OLS was meteen een schot in de roos: tijdens de schietwedstrijd met de windbuks wisten de 6 schutters de tweede plaats te halen!

Meer dan duizend leerlingen deden op 26 juni mee aan de kleurrijke optocht in Ophoven. Leerlingen, leerkrachten, begeleiders, schutters en heel veel helpende handen waren de afgelopen maanden bezig met de voorbereidingen van het Kinjer-OLS.

Als schutterij hebben we op een prachtige manier een stukje erfgoed kunnen aanleren aan een jongere generatie.
Met de steun van de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed konden we ook een video maken waarin we inzoomen op de deelname van de Vrije Basisschool.

De voorbereiding

De leerlingen hebben in sneltempo leren trommelen, marcheren en schieten, om een echte “schoolschutterij” te kunnen uitbeelden op het Kinjer-OLS. In totaal deden 25 scholen uit Belgisch en Nederlands Limburg mee.

Duizenden toeschouwers, waaronder heel wat (groot)ouders en familieleden, zijn afgezakt naar Ophoven om de deelnemers aan te moedigen. In alle straten van Ophoven stonden de rijen dik met toeschouwers.

Grensland Actueel maakte deze beelden van de optocht:

Schieten

Na de optocht was er de schietwedstrijd. Iedere schoolschutterij mocht zes leerlingen afvaardigen om te schieten met de windbuks. Het zestal zette een sterke prestatie neer. Slechts één blokje werd gemist, waardoor de Vrije Basisschool de tweede prijs mee naar huis kon nemen.

Enkele leerlingen van de Vrije Basisschool zijn te zien in de reportage die TVL over het Kinjer-OLS maakte. De reportage is te zien in het TVL-nieuws van 26 juni en is ook ook beschikbaar op de TVL-website.

De prijsuitreiking

Na het schieten verzamelden alle scholen voor een opzwepende tienerfuif. De leerlingen uit As hadden er veel plezier in & waren niet van het podium weg te slaan. Via het Kinjer-OLS wuifden de leerlingen het schooljaar uit en zijn ze een onvergetelijke ervaring rijker.

Tot in 2019?

De leerlingen van het vierde leerjaar waren vandaag op het Kinjer-OLS om de vijfdejaars aan te moedigen. Zij konden zo al eens proeven van een mogelijke deelname aan het Kinjer-OLS. Hopelijk kunnen de schutterij en de school in 2019 opnieuw de handen in elkaar slaan voor een deelname in het Kinjer-OLS.

Scroll to top