Radio Salami + 3 wint quiz schutterij

Voor het derde jaar op rij organiseerde de schutterij van As het quiz-schieten. “De quiz is een combinatie van algemene vragen, afgewisseld met enkele leuke weetjes en enkele doe-activiteiten,” vertelt voorzitter Björn Ulenaers. “Om alles nog specialer te maken, moeten ook alle deelnemers één persoon afvaardigen die voor zijn of haar ploeg bonuspunten kan verdienen met schieten,” gaat hij verder.

Foto’s Quiz-schieten: klik hier

“Ieder jaar is de zaal goed gevuld,” vertelt Eduard Conings, die de deelnemers op tijd en stond van een lekker fris pintje voorziet. Het gaat duidelijk niet alleen maar om presteren, maar ook om de gezelligheid.

Na enkele algemene vragen begint al duidelijk te worden wie hier is voor het plezier en wie voor de prijzen gaat. Tijdens de pauze schieten alle ploegen om bonuspunten te verdienen. “Het is een leuke manier om kennis te maken met de schutterij en het schieten,” leggen verschillende deelnemers uit. “Het is een leuke en gezellige quiz, maar wij komen alleen maar om te supporteren,” leggen Fred en Ingrid uit, terwijl ze stiekem af en toe proberen om enkele vrienden van op afstand te helpen.

Na de pauze moeten de deelnemers proberen om verschillende merken cola en bier uit elkaar te halen. Een onmogelijke klus, zo blijkt. “Ik drink af en toe graag een pintje, maar dit is toch wel heel moeilijk,” legt Mario Kellens ons uit. De beste ploeg scoorde hier 6 op 10.

Intussen is het tijd geworden voor de laatste ronde die zal bepalen wie winnaar wordt van het quiz-schieten. Uiteindelijk komt het tot een ex aequo voor de derde plaats. Volgens het reglement moeten de drie ploegen met hetzelfde aantal punten schieten voor de derde plaats. Dat is niet altijd even gemakkelijk onder stress, zo blijkt. De stöpkes slagen er als enige team in om geen enkel schot te missen en worden dan ook derde in de quiz. De tweede plaats gaat naar Cavamapé, die een lichte voorsprong opbouwden. Radio Salami + 3 won de quiz. “Het was een toffe quiz, op maat van alle deelnemers. Volgend jaar komen we zeker terug om onze titel te verdedigen,” besluit Filip Daenen van het winnende team.

Tekst: HBVL / Bjorn

Foto’s Quiz-schieten: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top