Robbie is opnieuw koning (update 1)

Aan zon, volk en bier geen gebrek op het Koningschieten van zondag 8 mei. Het Koningschieten was een zeer geslaagde opener van ons schuttersseizoen! En net als vorig jaar was er de spaghetti-avond na de schietwedstrijd, met tweehonderd eters.

De schutterij kent ook de nieuwe koning, na wekenlang speculeren door de leden. Robbie schoot voor de tweede rij de hoofdvogel af (iets wat erg uitzonderlijk is). Volgend jaar is er dus waarschijnlijk een keizer-schieting: de koning die zich 3 keer achter elkaar tot koning schiet, wordt namelijk gekroond tot keizer. Alleen Herman is hier ooit in geslaagd.

Het Koningschieten gaat in 2012 trouwens weer door op Erfgoeddag (zo 22 april) en het thema is dan niet voor niets ‘Helden’ … :-)

Terugblik

Koningskroegentocht
Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hielden we net als vorig jaar op zaterdag een Konings-kroegentocht langs de Asserse café’s. Koning Robbie (in schutterskostuum) dook samen met zijn gevolg in het Asserse nachtleven.

Traktaat koning Robbie
Het koningsjaar 2010 eindigde voor Robbie met een traktaat in café Centrum. De volledige schutterij trok met de drumband door het dorp om Robbie een geschenk te overhandigen en te bedanken voor het afgelopen jaar.

Schietwedstrijd
De schietwedstrijd startte omstreeks 14u30 voor leden, bezoekers en kinderen. Robbie opende de wedstrijd … en sloot hem ook weer af: hij wist voor de tweede keer op rij de vogel af te schieten. De persoon die voor Robbie schoot was Peter Casters: hij grijpt dus nét naast de koningstitel.

De hoofdvogel werd afgeschoten om 16u53. Zoals elk jaar konden bezoekers het einduur van de wedstrijd raden. Peter Rogiers zat er het dichtst bij en wint de waardebon van 100 euro bij fietsen RUBELLI.

Bij de bezoekers won Toon en in de kinder-wedstrijd mag Jelle zich de tweede jeugdkoning noemen.

Zie bericht en foto in Het Belang van Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top