Schutterij As trakteert nu zaterdag oud-deelnemers Koningschieten

Op zaterdag 14 april om 17u viert Schutterij St.-Sebastiaan As haar 55ste verjaardag, dat helemaal in het teken staat van het Koningschieten.

Het 55ste Koningschieten gaat door op zondag 22 april, maar de schutterij wil alle deelnemers en toeschouwers van de afgelopen 55 jaar bedanken op zaterdag 14 april. Zowel leden als niet-leden zijn welkom op het jubileumfeest.

De festiviteiten gaan door in en rond het schutterslokaal op zaterdag 14 april. Om 17 uur is er een academische zitting, gevolgd door de onthulling van de Koningschieten-tentoonstelling. We trokken hiervoor met vijf oud-koningen en de keizer de fotostudio in. Hier is de Koningskrant uit ontstaan en een reuze vlaggententoonstelling!

De schutterij van As is ook de eerste vereniging waar Koning en Keizer een voorbehouden parkeerplaats hebben. De blauwe parkeerborden zullen dan ook ingehuldigd worden, samen met een groot infobord waarop de namen van alle 55 koningen vermeld staan.

Na het officiƫle gedeelte is er een traktatie van keizer Herman Bayen. In 1992 won hij voor de derde keer achter elkaar het koningschieten, waardoor hij zich al 20 jaar lang keizer mag noemen.

Programma
17u00: ontvangst met een drankje
17u30: academische zitting 55 jaar schutterij
18u30: onthulling tentoonstelling Koningschieten + receptie, gevolgd door traktatie Keizer

Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top