Supportersinfo OLS

Op zondag 6 juli nemen we deel aan het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS). De winnende schutterij van vorig jaar mag deze organisatie van het grootste Limburgse culturele event op zich nemen.

Nu zondag gaan we naar Grevenbicht (Sittard-Geleen), vlak over de grens in Nederland. Grevenbicht ligt aan de Maas en aan de overkant bevindt zich Rotem.

Supporters zijn van harte welkom om te genieten van de urenlange stoet, de spannende schietwedstrijd of de diverse bier- en muziektenten. Het OLS lokt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

De winnaar van de schietwedstrijd krijgt de trofee de ‘Um’. Dit jaar staat er een indrukkende Um van negen meter hoog aan de ingang van het feestterrein. Voor meer info zie www.ols2014.nl

um-negen-meter-2

Optochtroute

Onze schutterij heeft nummer 85 van de 148 deelnemende schutterijen in de optocht. De optocht vertrekt om 13u30. Onze schutterij is vermoedelijk rond 14u45 aan de beurt. Klik hier voor de optochtroute.

Schieten

Het schieten zal voor onze schutterij doorgaan op boom 3 links. Dat is op exact dezelfde plaats waar ons zestal heeft geoefend tijdens het pré-ols.

We schieten in de derde groep; het schieten door onze zes schutters start om 17u45 en duurt tot 18u30.

Het schieten gaat in verschillende groepen verder tot de duisternis valt. Onze schutterij kan enkel verder schieten als het om 17u50 de 36 punten raak schiet. Eduard, Koen, Peter, Bjorn, Kris en Marc moeten elk 2×3 zwarte blokjes raak schieten.
De afvalrace gaat verder op zaterdagmiddag 12 juli. De winnende schutterij mag dan het OLS in juli 2015 organiseren.

Parkeren & betalen

Parking 2 is de dichtsbijzijnde parking voor bezoekers en schutters, langs de Meerveldweg in Grevenbicht. Mindervaliden parkeren op parking 1. Bekijk terreinindeling

De toegang tot het OLS kost 5 euro, maar een OLS-pas dient als vrijkaart. Op het feestterrein kunnen consumptiebonnen ook met bankkaart betaald worden.

OLS live in de media

Kijk op l1.nl/ols

Bekijk het volledige programma voor zondag 6 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top