Terugblik Schuttersfestival

Op zaterdag 8 augustus keren de laatste schutters terug naar As voor het ere-kruis. Hierna is het Schuttersfestival (en het schietseizoen 2009) definitief afgelopen.

Volgens velen was het schuttersfeest in As alvast een topper. Lees ons verslag bij “meer”.

Maandenlang heeft een jonge ploeg gewerkt aan de organisatie van het Schuttersfestival. Van bij de start werd beslist om het “bondsfeest” breed open te trekken en zoveel mogelijk niet-schutters kennis te laten maken met de schutterswereld. Een schiet-parcours op 2 augustus, een rommelmarkt op 1 augustus en een knalfuif op 31 juli: met activiteiten op 3 dagen was alles aanwezig om niet-schutters aan te spreken.

En dat lijkt aardig gelukt te zijn. Het afgelopen schuttersfeest was zowat het mediageniekste ooit. Voor de start was er een interview bij Studio TVL, Villa Vanthilt en een paginagroot artikel in Het Laatste Nieuws. Ook na het schuttersfeest konden we rekenen op de nodige persaandacht.

Maar er was meer dan persaandacht alleen. Er was een affiche, 2.000 flyers, 400 persoonlijke uitnodigingen, spandoeken, (gratis) inkomkaarten, spandoeken, weg- en autoreclame.

Na een prachtige week zomerweer, beleefde het weer een dipje op 2 augustus. Door de hevige regenval gingen er stemmen op om de muzikale parade af te gelasten. Bij het vertrek was het gelukkig droog, maar onderweg werden enkele schutterijen verrast door de regen.

Ondanks het kwakkelweer, kon de parade op heel wat toeschouwers rekenen. Enkele kijklustigen waren zelfs afkomstig uit Brussel en Nederland.

Het schiet-parcours (met buks, windbuks en kruisboog) was vooral een succes bij kinderen. Het Klootschieten, dat geïntegreerd werd in het schiet-parcours en een organisatie was van een andere Asserse vereniging, werd op het laatste nippertje afgelast. Hierdoor ontliep onze schutterij helaas heel wat deelnemers aan het parcours.

Tijdens de schietwedstrijd met de zware buksen, werden we op zon getrakteerd. Een Zatte Harmonie bracht meteen sfeer op de festivalweide.

Dj Vital in de feesttent zorgde voor de ambiance en kreeg de dansvloer vol. Het verrassings-optreden van de plaatstelijke nachtegaal Marjetje was een ander hoogtepunt.

Aan ambiance ontbrak het ook niet op vrijdag 31 juli, tijdens de Knalfuif. Met veel schuttersvolk op de dansvloer en dj Vital aan de draaitafel, wist onze schutterij hier een gezellige feestavond van te maken.

De rommelmarkt op 1 augustus telde een 40-tal standhouders: elk plekje op de festivalweide stond vol rommel en we kunnen dus niet anders dan de rommelmarkt een schot in de roos noemen. Verspreid over de hele dag kwamen er ook heel wat mensen een kijkje nemen.

Bedankt!

Voor het ganse weekend heeft onze schutterij kunnen rekenen op de hulp van een 70-tal vrijwilligers. Ook in de weken voor het feest, hebben veel leden hun 2e thuis van het schutterslokaal gemaakt, door de vele werkuren die ze er doorbrachten. In het najaar worden zij uitgenodigd op een feestavond om hen te bedanken voor hun onbetaalbare inzet.

We bedanken ook graag de technische dienst van de gemeente As, die de voorbije weken de handen hebben vol gehad met onze schutterij: snoeiwerken, afhalen en rechttrekken van schietpalen, berijdbaar maken van parkings etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top