Wordt Michel Europese koning?

Hoogtepunt van het Europees Schutterstreffen is het Prinsen- en Koningschieten. Alle Europese koniningen en prinsen maken kans om 3 jaar lang Europese koning of prins te zijn. Het onderscheid tussen koning en prins is er, omdat je in sommige landen pas vanaf 25 koning kan zijn.

De wedstrijd gaat door op zaterdag 29 augustus. Vanaf 13u starten de voorrondes: verdeeld over 15 schietbomen wordt telkens een vogel afgeschoten. Elke persoon die een vogel kan afknallen gaat naar de finale, samen met 2 personen ervoor en erna (zie reglement).

Vanaf 15u30 is er de finale: wie dan de vogel naar beneden kan halen, heeft de Europese titel beet. Om 17u30 vertrekt de optocht voor de Kroningsmis en om 20u start het Koningsbal in de feesttent. Michel Moors heeft als “onze” koning de eer om mee te doen aan het Europese koningschieten in Kinrooi.

De interesse voor het Prinsen- en Koningschieten is enorm. Binnen een straal van 40 km rond Kinrooi zijn alle hotels volgeboekt. In peer worden zelfs alle bungalows van Center Parcs verhuurd aan een groep Duitse schutters (zie TVL-reportage).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top