Commandant

De commandant is samen met de tamboer-majoor de belangrijkste man van de schutterij. De commandant zorgt ervoor dat de manschappen opgesteld raken en zorgt ervoor dat iedereen tijdens de optocht in pas loopt. De commandant zorgt er ook voor dat de lijning van de hele schutterij snor zit.

Naast dit alles geeft de commandant ook het commando waarop de schutterij vertrekt, namelijk “voorwaarts mars”. Hij houdt dus behalve zijn manschappen de ganse schutterij in het gareel. Van bordjesdrager tot de laatste rij van de schutterij. Waar de tamboer-majoor zijn trommelkorps opleidt, is het de taak van de commandant om de manschappen op te leiden en hen het nodige marcheer- en bochtenwerk aan te brengen. Kort samengevat, de commandant is de grote baas van de schutterij bij wie heel wat verantwoordelijkheid ligt.

Eduard Conings is de man die dit alles binnen onze schutterij beoefent. En hij doet dat goed. Op bijna elk bondsfeest valt onze Eduard in de prijzen en is hij dus telkens bij de beste vjif commandanten. Dus op onze Eduard daar kunnen we altijd op stokken op het gebied van commando’s, zelfs de jury beaamt het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top