Optreden Frankrijk: de foto’s en het verslag

De foto’s zijn het ontegensprekelijke bewijs: het optreden in het Franse Orchies was een magnifique uitstap. Orchies is een kleine stad in het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens. Naar aanleiding van het Folkloristisch festival stuurde het gemeentebestuur een boekingskantoor op pad. Deze had de taak om een “Belgische carnavalsgroep” te boeken en zo kwam men dus bij euh … ons uit.¬† De typische schutterskledij kom je immers nergens anders in Frankrijk tegen.

Elke groep in de stoet werd begeleid door een plaatselijke hooggeplaatste. De Schepen van Cultuur die ons begeleidde maakte er een ere-zaak van om onze schutters in de watten te leggen: voor, tijdens en na de stoet trakteerde hij ons op een nooit geziene hoeveelheid Leffe’s.

Op de affiche stonden een 15-tal groepen. Het folkloristisch festival kan het best vergeleken worden met een soort zomercarnaval: biggetjes en Sneeuwwitjes, werden afgewisseld met fanfares, majorettes en showbands.

De stoet trok door een woonwijk en het stadscentrum. In het plaatselijke rusthuis gaven we een stilstaand optreden, gevolgd door een optreden aan het defilé aan de kermis. Onze groep van 30 personen en een afgetrainde drumband, zorgde geregeld voor applaus.

Na nog maar eens een traktatie van de schepen vertrok onze bus huiswaarts. Daar zorgden jarigen Cheyenne en Bjorn nogmaals voor een traktatie. Hiermee is de toon gezet voor het optreden in Gent, samen met de schutterij van Opitter, volgende week zondag.

Er zijn nog enkele foto’s en filmpjes onderweg van toeschouwers. Van zodra deze worden toegevoegd aan het foto-album lees je dit op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top