Wanneer schieten we?

Onze schutterij schiet wekelijks met de zware buks en met de windbuks.

Verschillende keren per jaar houden we activiteiten voor het grote publiek, zoals Koningschieten.

Windbuks: elke donderdag vanaf 20u30

Over een afstand van 7 meter schieten we op kleine houten blokjes. Er wordt wekelijks aan competitie-schieten gedaan, waarvan alle scores op het einde van de winter of zomer worden opgeteld. Ongeveer 1 keer per maand wordt de competitie onderbroken door een creatieve schietwedstrijd of funshoot (bierproef-schietwedstrijd, Valentijn-schieten, de portefeuille, quiz-schieten etc.).

Iets voor jou?
Iedereen is welkom om eens te komen schieten met onze windbuks. Je hebt geen eigen wapen of vergunning nodig en je kan kosteloos proberen. Naast het schieten staat vooral de gezelligheid centraal: in ons schutterslokaal/ café het bölke drink je vanaf 1 euro of proef je onze verrukkelijke frituurhapjes.

Zie ook het schutters-abc: windbuks

Zware buks: elke zaterdagavond van april tot september

Historisch geweer van 15 kilo, waarmee onze schutters deelnemen aan belangrijke kampioenschappen. Dit geweer kom je enkel in de streek van Limburg tegen. Leuk om te weten is dat het geweer volledig handgemaakt is en de kogels zelf gemaakt worden, waarvoor we lood moeten smelten. Onze leden schieten met 2 buksen die eigendom zijn van de schutterij. Het schietseizoen loopt jaarlijks van begin april tot eind september.

Het is de bedoeling om zwarte houten blokjes van ongeveer 1 cm groot af te schieten, die bevestigd zijn op een 16 meter hoge schietpaal.

Zie ook het schutters-abc:
Wat is de zware buks?
Aan welke schietwedstrijden nemen we deel?

1 Comment

  1. […] Onze schutters schieten elke donderdagavond vanaf 20u30 met de windbuks in het schutterslokaal. Klik hier om enkele foto’s van het schieten met de windbuks te bekijken. Wat kost het en wat kan ik winnen? Voor een ploeg van vier personen betaal je 12 euro […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top